آشنایی با اهمیت مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها
مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها، اهمیت آن و بهطور کلی، این که چرا یک کسب و کار نوپا به منابع انسانی نیاز دارد، یکی از دغدعههای افرادی است که به تازگی کار خود را شروع کردهاند. باتوجه به این موضوع، سیمپل اچ آر در این مقاله مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها تمام نکات لازم را به شما میگوید. در ادامه با ما همراه شوید.
مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها چگونه عمل می کند؟
در همین ابتدا این سؤال مطرح است که مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها چگونه عمل می کند؟ شرکتهای بزرگ معمولاً چندین متخصص منابعانسانی دارند اما استارتاپها چطور؟ مانند همیشه باید گفت: بستگی دارد!
معمولاً کار واحد منابع انسانی در سازمانها، با قسمت اداری آن (حقوق دستمزد، قراردادها، بیمه، حضور و غیاب و…) شروع میشود و رفتهرفته با بلوغ سازمان، به قسمت تلنت منابع انسانی شامل جذب و استخدام، آموزش و توسعه و ارزیابی عملکرد میرسد.
اما با فرض کلیت شرکتهایی که در فضای ایران مشغول به کار هستند، باتوجه به چالشهای اقتصادی، مهاجرت و هزینه بالای جایگزینی، فرض کنیم که پاسخ شما به این سؤال، برای این که هزینههای خود را کاهش دهید (راهاندازی واحد منابع انسانی، باعث کاهش هزینه میشود) بله باشد؛ این پرسش مطرح میشود که چرا استارتاپها به متخصص منابع انسانی نیاز دارند؟ در ادامه پاسخ این پرسش را میدهیم.
چرا استارتاپ ها به منابع انسانی نیاز دارند؟
ضرورت وجود مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها به این علت است که بنیانگذاران این مجموعهها، اغلب با یک دست چند هندوانه برمیدارند. یکی از کارهایی که ممکن است در آن تخصصی نداشته باشند ولی ترجیح میدهند خودشان انجام دهند، وظایف یک متخصص منابع انسانی است. البته که ۴۰ درصد از کار هر مدیری، کار منابع انسانی است و نیاز است مدیران سازمان، بهطور پیوسته در این حوزه، خود را بهروز نگهدارند.
پس بهتر است که از همان ابتدا، یک همکار (کارمند نه) اختصاصی منابع انسانی (قسمت تلنت) همراه تیم شما باشد. هرچند که بعضی از استارتاپها، فعالیتهای جذب و استخدام خود را برونسپاری کرده و به شرکتهای ارائهدهنده خدمات جذب و استخدام مانند سیمپل اچ آر مراجعه میکنند.
وظایف مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها
در ادامه به وظایف مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها میپردازیم تا یک دید کلی نسبت به آن پیدا کنید.
- تدوین سیاست های استخدامی
چه افرادی در سازمان استخدام کنیم؟ این افراد را از کجا پیدا کنیم؟ چه نظام پرداختی طراحی کنیم؟ برای آموزش و توسعه کارکنان، چند درصد از بودجه منابع انسانی را اختصاص دهیم؟ چه افرادی را در سالهای آینده در سازمان نیاز خواهیم داشت؟ از چه زمانی برای جذب این افراد اقدام کنیم؟ چگونه هزینههای حفظ و نگهداشت همکاران (کارمندان نه) را کاهش دهیم؟ و…
پاسخدهی به تمام این سؤالات اساسی، از وظایف اصلی مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها است.
- رشد تیم
چگونه برای رشد تیم برنامهریزی کنیم؟ آیا افراد بسیار باتجربه وارد تیم کنیم تا افراد کمتجربهتر، رشد کنند یا افراد سازمان را در طی برنامهای پیوسته به دورههای آموزشی بفرستیم؟ آیا میتوانیم رویکرد همکاری پروژهای را برای سازمان پیش بگیریم و هیچ هزینهای برای آموزش نپردازیم؟
- ایجاد یک محیط کاری جذاب
یک نظرسنجی در مکنزی نشان داد ۳۹ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی، حاضر نبودند در شرکتی همکاری کنند که بهاندازه کافی احساس تعلق خاطر نداشتند.
مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها و بهطور کلی در همه سازمانها، به ایجاد محیطی مناسبتر در سازمان کمک میکند. در این محیط، احتمال عملکرد بهتر، نوآوری در محیط کار و رشد بیشتر فراهم خواهد بود.
- پارتنر استراتژیک
منابع انسانی امروزه بهدلیل این که ارزش افراد در آن روزبهروز درحال افزایش است، بهخصوص در کسبوکارهای خدماتی کشور که هسته اصلی فعالیت آن، انسانها هستند، درحال تبدیل شدن به یک پارتنر استراتژیک است.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله خواندید، وجود واحد مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها یکی از ضروریات آن مجموعه است. باید توجه داشته باشید که نتایج و عملکرد یک شرکت در حضور کارشناسان منابع انسانی، بیش از پیش رشد میکند و خود را نشان میدهد.
نظرات شما