رهبری اصیل و اصالت در رهبری
رهبری اصیل یا اصالت در رهبری یک از سبک های رهبری است که تلاش میکند اصالت و صداقت در رهبری سازمان را رواج دهد. اما چگونه؟
– راحت باش؛ پس دلم میخواد دوم شخص با همه حرف بزنم.
– خودت باش؛ کدوم خودم؟
– علایق واقعیت را بروز بده؛ دلم میخواد تو دفترم موزیک هیپهاپ گوش کنم!
پارادوکس اصالت در رفتار و همچنین پذیرفته شدن اصالت، بهعنوان استاندارد طلایی برای یک مدیر موفق، یکی از چالشهای پرابهام این روزها است. در این مقاله رهبری اصیل در سیمپل اچ آر میخواهیم بهطور کامل به بحث اصالت در رهبری بپردازیم. با ما همراه باشید.
اهمیت اصالت در رهبری
شاید اهمیت اصالت در رهبری سازمان در نگاه اول کمی دور از تصور بهنظر بیاید. رفتار کردن برخلاف چیزی که به آن علاقه داریم، به ما احساس کلاهبرداری، دروغ و نیرنگ میدهد. ما معمولاً راحت بودن و هرطور که تمایلات انسان دوست دارد، رفتار کردن را به اصالت در رفتار نسبت میدهیم. اما شغلها و موقعیتهای شغلی بسیار کمی هستند که چنین فضایی را به ما میدهند. همچنین وقتی در مسیر پیشرفت شغلی هستیم، تقریباً این «راحت بودن» غیرممکن است؛ چراکه معمولاً با تغییر موقعیت شغلی، توقعات و انتظارات از شخص متفاوت میشود. تحقیقات نیز همین موضوع را اثبات میکند که ما برای پیشرفت، نیاز داریم که از محدوده امن خود خارج شویم و این خروج از محدوده امن، به معنی دور شدن از رفتار و راحتیمان است. اما درعین حال، وقتی در موقعیت شغلی جدیدی قرار میگیریم که به تواناییهای خود باور نداشته باشیم، معمولاً از محدوده امن خود خارج نمیشویم و به رفتارهای قبلی تکیه میکنیم.
چرا باید رهبری اصیل باشیم؟
رهبری اصیل بودن سخت است؛ زیرا فضای کسب و کار نسبت به گذشته بسیار پرتغییرتر شده است و اگر رهبران بخواهند برروی چارچوبهای سفت و سخت خود باقی بمانند و اصالت در رهبری را نادیده بگیرند، مثل یک لنگر کشتی برای کسب و کار عمل خواهند کرد. درنتیجه، فضای بیزینس امروزی دچار تغییرات تند و تیز بیشتری از گذشته خواهد شد. علاوهبر این، ما در دنیای امروز، مجبور هستیم با افرادی کار کنیم که با یکدیگر تفاوتهای بسیاری داریم. برای مثال، استارتاپهای مطرح این روزها نیز با ارگانهای دولتی درحال فعالیت هستند، که عموماً احساس میشود بسیار کند عمل میکنند، و هم با قسمت خصوصی همکاری دارند. و از همه سختتر، زندگی شخصی و زندگی کاری مدیران، به لطف شبکههای اجتماعی، این روزها خیلی با یکدیگر فاصله ندارند و پنهان نیست. مدیران نمیتوانند شخصیتی که در کار از خود توقع دارند را خیلی متفاوت از شخصیتی که در بیرون از کار هستند، در نظر بگیرند.
چگونه رهبری اصیل باشیم؟ خصوصیات رهبری اصیل
در ادامه به بهترین روشها برای ایجاد رهبری اصیل اشاره میکنیم.
- از شخصیت های محبوبتان یاد بگیرید
بیشتر یادگیریها همراه با تقلید کردن هستند و فهمیدن این که هیچ چیزی در دنیا، برای اولین بار نیست که ایجاد میشود و قبلاً انجام شده است، یک آرامبخش قوی برای شروع حرکت بهسمت ایجاد رفتارهای اصیلتر است. رهبری اصیل مانند رفتار اصیل، چیزی که از درون شما به بیرون تراوش میکند، نیست؛ بلکه توانایی شما برای کنار هم چسباندن تیکههایی از رفتار دیگران است که شما دوست دارید. اما فقط کپی نکنید، تقلید کردن با انتخاب کردن رفتاری که شما در شخصی دوست دارید، متفاوت است. شما میتوانید از مجموعهای مختلف از افرادی که با آنها در ارتباط هستید، از هر یک، تکهای را قرض بگیرید، سپس خودتان آنها را با یکدیگر ترکیب کنید و بهبود ببخشید.
- بهتر شوید!
هدف گذاشتن برای یادگیری و بهصورت کلی، قرار دادن خود در مسیر یادگیری، بهدلیل این که در شروع مسیری تازه هستید، باعث میشود توقع شما از خودتان در این مسیر کاهش یابد و شما نسبت به اشتباه کردن خود در این مسیر پذیراتر باشید. همچنین احساس کلاهبرداری یا نیرنگ خود را کاهش میدهید و اصالت در رهبری خود را حفظ میکنید.
- هدف شما باید یادگیری باشد، نه عملکرد
وقتی شما برای خود در پروژهای، عملکرد مشخص در نظر میگیرید، تمرکزتان بیشتر برروی رسیدن به عملکرد مناسب است نه برای یادگیری و این که به دیگران و خودتان نشان دهید که چقدر ارزشمند هستید. اما وقتی هدف، یادگیری باشد نه رسیدن به چیزی ازطریق یادگیری، فشار روانی این کار برداشته میشود.
- به داستانت نچسب!
برای تبدیل شدن به رهبری اصیل لازم است که داستانهای قدیمی زندگی خود را کنار بگذاریم. بیشتر ما در زندگیمان داستانهایی داریم که آن را تغییر داده است. آنها مسیر حرکت ما در زندگی شدند و معرف زندگی ما به بقیه هستند. اما مشکلی که وجود دارد این است که این داستانها بهروز نمیشوند. گاهی این داستانها بهقدری قدیمی و با شخص الان ما متفاوت میشوند که نمیگذارند ما در محدوده جدیدمان راحت باشیم و ما را مدام به محدوده امن قبلی میبرند.
به سادگی، اصیلتر شوید
تنها راه برای این که ما به رهبری اصیل تبدیل شویم، این است که خود را تغییر دهیم. خود را وارد چالش کنیم و همواره تلاش کنیم تا از محدوده امن خود خارج شویم تا با این خروج، درباره خودمان بیشتر یاد بگیریم و با الگوبرداری از افراد مختلف محبوبمان، شخصیت دلخواه خود را بسازیم. چنین تغییری بهصورت یک دفعه و ناگهانی اتفاق نمیافتد و حاصل تغییرات کوچک روزانه است.
نظرات شما